Wat doe je met je zakelijke outfits? Provocatieve ergonomie voor de carrièretijger

 

Had je gedroomd van een grootse en meeslepende carrière, met jouw zakelijke garderobe als imponerende voorbode van je toekomstig succes? Dan zit je nu al een half jaar mooi te kijken, in je joggingbroek, achter je laptop.

Italiaanse puntschoenen? Alleen Hugo de Jonge loopt er nog op. Die mooie hakschoenen en enkellaarsjes in alle kleuren, ga je die ooit nog dragen?

Ja, het is om moedeloos van te worden.

Meer werkruimte

Maar met een van treurnis kromgetrokken houding kom je er natuurlijk nooit.
Dus kop op, smile en recht je rug. Je hebt altijd een keuze.

Talent zit in jou, niet in je kleren. Die zakelijke outfits kunnen daarom weg. Doe ook de kast waar ze in hingen eruit en je hebt meteen een ruimere werkplek. Wie urenlang met weinig pauzes achter een beeldscherm werkt, kan maar beter ruim zitten.

Een betere stemming

Maar je kunt ook je mooie garderobe houden, want kleren helpen je in de juiste stemming te brengen -competent en vol zelfvertrouwen- en dat kan thuis ook. Kleed jezelf mooi aan, doe je kalfsleren pattas aan, draai een pirouette op je hakschoenen voor de spiegel, trek je stropdas of je couturejurkje recht en schenk je spiegelbeeld een gulle glimlach.

Een fiere houding

Nu nog even je werkplek instellen op je nieuwe, fiere houding -misschien moet je bureau wat hoger. En dan (carrière-)tijgerend naar de top!

Tip 10:

Stel je werkplek in op een voor jou goede werkhoogte

  • Is je bureaustoel instelbaar, maar je keukentafel te laag? Verhoog je werktafel met houten klosjes die je onder de poten schuift.

  • Werk je thuis met schoenen aan? Stel dan de hoogte van je stoel en werktafel in terwijl je de schoenen draagt. Zorg dat je zithoogte en werkblad meestijgt met de hakhoogte van je schoenen.

  • Wil je serieus werk maken van een goed ingestelde werkplek? Volg dan dit stappenplan

Heb je onze tip van vorige week gemist? Lees hem hier

 

Dit artikel is onderdeel van de Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny