Thuis online werken, saai? Hoe houd je het vol?

Provocatieve ergonomie voor de ingedutte thuiswerker

 

Dag in dag uit, in je eentje achter de pc

Had jij ook gehoopt dat corona met de noorderzon vertrokken was? En dat je na de vakantie weer gewoon naar je werk kon? Lekkere roddels of vakantieverhalen uitwisselen bij het koffieapparaat. Levend contact met iemand die even langsloopt voor een praatje, tijdens de lunch een ommetje met je maakt of trakteert vanwege een verjaardag.
​Dag in dag uit, alleen met je pc, dat is toch hartstikke saai?

 

Dagdromen van postbode Siemen

Je dagdroomt wat weg en uit het niets komt postbode Siemen je gedachten binnendrijven. Je hoort nu ook Ingrid en Irma vanaf hun hekje in het weiland in Terschellinger dialect verzuchten: “Postbode Siemen, wij vervelen ons wij twee. Dus jij moet wat verzinnen.” En ineens weet je het: alle afleveringen van ‘Zaai’ uit het VPRO-programma Villa Achterwerk terugkijken.

 

Zo houd je het vol

Je zet je klok erop gelijk: elk uur kijk je een uitzending als pauzemoment. Liefst buiten, met je laptop balancerend op een hekje, muurtje of brugleuning zodat je longen, brein, en (lach)spieren een boost krijgen. Heerlijk, gezond, Zaai! Dit hou je wel een tijdje vol.

Als de aflevering is afgelopen maak je nog een praatje met de buurvrouw of de postbode en sluit je af met: “Maar ik heb geen tijd. Ik moet warken, dáárom.” en ga je, hup, weer aan het werk.

Tip 8:

Zaai elke dag een pleziertje; verzin iets wat je leuk vindt en doe dat ook.

Heb je onze tip van vorige week gemist? Lees hem hier

 

Dit artikel is onderdeel van de Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny