Thuiswerken met boter op je hoofd

Provocatieve ergonomie voor het resultaatgerichte type

Het tijd is voor een pauze, maar het klusje waar je mee bezig bent wil je nú afmaken. Wat doe je?

Afwisselen van houding en bewegen, waarom is het zo moeilijk om te doen?

We zeggen wel dat arbeidsomstandigheden en gezondheid belangrijk zijn. Maar zo gedragen we ons lang niet altijd. Kijk naar onze voetballers. Ondanks de slechte arbeidsomstandigheden van arbeidsmigranten in het steenrijke Quatar gaat het Nederlands elftal er gewoon voetballen.

De spelers hebben weliswaar een onwijs groot statement gemaakt door heel klein op hun shirtje de vage tekst ‘Football is change’ te zetten. Maar eigenlijk spelen ze met een grote klont boter op hun hoofd. Best knap, als je dan toch wint.

Werken met boter op je hoofd is niet de ideale arbeidsomstandigheid. Niet alleen voetballers hebben hier mee te maken.

Hoe zit het met jou? Heb jij ook meer aandacht voor de prestatie die je moet leveren dan de omstandigheden waaronder die tot stand komt?
Bijvoorbeeld als je al te lang achter je laptop werkt -je zou echt even moeten bewegen, maar je doet het niet, je maakt je werk af.

Het nadeel van boter op je hoofd is dat het de neiging heeft te smelten. Dan loopt het in je ogen en kun je je eigen aandeel niet meer zien.

En dus…

Tip 37:

Zet niet het resultaat voorop, maar plaats jezelf op nummer één.

Dit artikel is onderdeel van de gratis Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny