De S.O.S-methode, in twee stappen uit je lockdowndip

Provocatieve ergonomie voor het hulpeloze type

Te lang

De lockdown duurt te lang en onze behoefte aan vrijheid en menselijke nabijheid is te groot. Het is moeilijk vol te houden. De avondklok deed denken aan oorlogstijd en we houden ons hart vast voor het restant van onze vrijheden als het coronavirus blijft muteren.

Niemand zit te wachten op een besmetting. Maar er is ook geen mens die handenwrijvend in sociaal isolement zijn eenzaamheid ondergaat. En wie wil er het andere uiterste: met het hele gezin in een flipperkast van thuisonderwijs, online meetings en een woud aan samenwerkingsapps?

 

Op de bodem

Als je op de bodem van de lockdowndip zit, hoe sleep je jezelf er dan doorheen?
Mag je nog mopperen op de regels zonder als complotgekkie te worden weggezet? Horen ze je wel, als je beschaafd vloekend achter je mondkapje door de supermarkt loopt?

 

Uit je dip

Koop een zelfhulpboek bij je lokale boekhandel en houd daarmee jezelf én de boekverkoper overeind. Of lees gewoon onze blog helemaal uit.
Want wij hebben een superstrakke methode voor je uitgewerkt: de SOS-methode. De meest simpele en meest effectieve methode die er bestaat.

Help jezelf in twee stappen uit je lockdowndip:

Stap 1: Kijk of er iemand in de buurt is die je kan horen
Stap 2: roep ‘Help!’

Dat is alles. Iedereen kan het.

En dus…

Tip 26:

Dat je alleen thuis werkt, betekent niet dat je alles alleen hoeft te doen. Kom er rond voor uit als je op de bodem van je dip zit en vraag eens wat vaker om hulp.
Ben je daarvoor te trots? Bied dan je hulp aan een collega aan. Misschien helpt het de ander, maar jou zeker!

Dit artikel is onderdeel van de gratis Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny