Terug naar je oorsprong

Provocatieve ergonomie voor het laissez faire-type.

Verwaarlozing

Het begon met de verwaarlozing van het onderlijf. De hele zomer in je onderbroek achter de pc. Eerst nog elke dag een schone, maar met gemak doe je er nu twee dagen mee. Was een vlekje op je pantalon ooit een reden om je te verkleden? Nu zit je achteloos achter je laptop, met een landkaart van opgedroogde koffie, thee en tomatensoep op je joggingbroek.

 

Van onderen naar boven

‘Vooruit, nog één dagje, morgen doe ik een schoon shirt aan!’, denk je ongestraft drie dagen achtereen. Je oksels scheren? Ach…

En ongemerkt rukt de verwaarlozing van het onderlijf op naar het bovenlijf.

Denk niet dat dit verschijnsel zich beperkt tot mensen die nauwelijks video-meetings hebben. Vergadertijgers strijken in één keer vijf verschillende overhemden -alleen aan de voorkant. In één week dragen ze elke dag een andere en herhalen dit week in week uit. Niemand die het door heeft. Heerlijk, zo’n lege wasmand!

 

Knots en berenvel

Niet alleen aan de buitenkant, ook ín je lichaam voltrekt zich ongemerkt een verandering. Je hebt je schouders iets opgetrokken en je rug is wat ronder. Hoofd en nek neigen naar voren. Overal groeit haar, nu je je niet meer gewetensvol aan je scheerschema houdt. Je ruikt ook anders. Alleen de knots en het berevel zijn vervangen door een laptop en een joggingpak, verder is alles hetzelfde gebleven.

 

Levend bewijs

Heb je het gevoel dat de wereld te veel is veranderd en raak je erdoor gestresst of gedeprimeerd? Dan hebben we geruststellend nieuws voor je: vroeg of laat komt je vanzelf weer terug bij je oorsprong. Kijk maar naar je outfit en okselhaar, je bent zelf het levende bewijs.

En dus…

Tip:

Zet het raam open voor frisse lucht en haal diep adem. Strek je helemaal uit in de hoerastand en laat je okselharen wapperen in de wind. Doe dit eens per uur, liefst vaker.

Je houding en lichaamsgeur knappen er enorm van op.

• • • • •

 

Dit artikel is onderdeel van de gratis Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door hieronder te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Wil je kennismaken met de provocatieve stijl en leren hoe je dit gebruikt in je gesprekken of blogs? Klik hier:

Fijne week!

Ellen en Hanny