Geen schaduw zonder zon.

Provocatieve ergonomie voor de optimist

tomaten kweken in coronatijd

Heb jij ook schoon genoeg van Coronapraat? Je neemt je voor het er niet meer over te hebben, en toch loopt elk gesprek er onvermijdelijk op uit.
We kunnen blijven kniezen over de beperkingen, het thuiszitten en andere schaduwkanten van deze coronaperiode. Maar zullen we het eens hebben over de zonnige kanten ervan?

Hoe leuk is het dat je nu stokbrood bakt als een volleerde Parijse bakker. Dat je woonkamer je fris en stralend tegemoet blinkt omdat je na twintig jaar eindelijk je gordijnen hebt gewassen. Wat geeft het een voldoening voor het eerst in je leven de lekkerste tomaten te oogsten uit eigen tuin.

Ook in je eentje sporten, helemaal op je eigen tijd, blijkt best fijn te zijn. En omdat je nog nooit zoveel hebt gewandeld als deze zomer heb je met volle aandacht de natuur zien ontluiken en de seizoenen meegemaakt.
Zelfs vakantie in eigenland was leuker dan je je had voorgesteld.

Je hebt je buren beter leren kennen, je achterstallige kluswerk in huis is klaar, ja zelfs je complete to-do lijst is afgevinkt. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Corona heeft ervoor gezorgd dat je de afgelopen maanden je arsenaal aan vaardigheden en ervaringen flink hebt uitgebreid. Daar deed je anders jaren over. Je voelt je weer in contact met de natuur. Je bent je niet alleen bewust van een gezonde leefstijl, maar er ook naar gaan leven. En je realiseert je nog beter wie belangrijk voor je zijn.

Al deze positieve ervaringen zouden je zijn ontgaan als je er niet toe gedwongen werd door de angst voor het virus. Een ieniemienie-organisme, dat zich bij sommigen in het lichaam, maar bij iedereen in het hoofd heeft genesteld.

Geen schaduw zonder zon!

 

Tip 16:

Maak je eigen lijstje met jouw positieve ervaringen en verworvenheden sinds maart. 

Gebruik dit de komende week als gespreksstof en merk wat het doet voor je welzijn.

 

Heb je onze tip van vorige week gemist? Lees hem hier

Dit artikel is onderdeel van de Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny