Terug naar kantoor, zonder mondkapje, mét steunzolen en een bril

Provocatieve ergonomie voor het zelfbewuste type

We mogen weer naar kantoor en wat blijkt? Je past niet meer in je kantoorschoenen.
Een hele winter werken op pantoffels, wat was het comfortabel! Je voeten hebben de ruimte genomen, zijn breder en platter geworden, ondanks je vele wandelingen in het bos.

 

Maar nu zijn de bossen leeg en de terrassen vol.

 

Ook jij zit weer genietend in de zon voor je favoriete koffietentje.
Terwijl je met je gevaccineerde arm in je cappuccino roert, duwen je nieuwe steunzolen je voetbeentjes terug in hun oude vorm. Nog even, dan passen je pumps en gespschoenen weer. Met dank aan de podoloog.

 

Net als je voeten hebben ook je ogen tijdens de lockdown ongemerkt een verandering ondergaan. Een winter lang turen op je beeldscherm heeft je over het randje van bijziendheid geduwd. Je draagt nu een bril. Of op zijn minst overweegt je een oogmeting omdat je de langslopende mensen niet meer scherp ziet.

 

De balans van meer dan een jaar werken in lockdown: minder besmettingen, meer mensen met steunzolen en een bril.

 

Alles heeft een prijs!

 

En dus….

 

Tip 47

Wil jouw werkgever ook na de lockdown het thuiswerken handhaven? Om van crisisbeleid gangbare praktijk te maken moet je op twee vragen een positief antwoord hebben:

1. Is thuiswerken goed voor iedereen?

Ook voor de collega die op een hete zolderkamer, in een huis vol kinderen of een te krappe woning werkt?

2. Is thuiswerken goed op de lange termijn?

Beweeg je voldoende als je steeds drie dagen per week online werkt en het moet hebben van wilskracht of beweegcampagnes? Heb je dan voldoende sociaal contact? Vind je het oké om je hobbyzolder of logeerkamer voorgoed op te geven en in bruikleen te geven aan je baas? In ruil voor wat?

 

Dit artikel is onderdeel van de Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door hieronder te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny