Baas in je hoofd

Provocatieve ergonomie voor het zelfsturende type

Was jij ook zo blij om een zelfsturende medewerker te zijn? Dacht je dat je geen baas nodig had die steeds controleert of je wel gezond werkt?

Tot onze grote schrik hebben wij de hele dag zonder pauze of wandeling achter onze pc gezeten. Zelfs onze fanatiek ingezette reeks in de Ommetjes-app is doorbroken.

En dan schrijven wij nu een provocatieve blog over gezond werken. Hoe ongerijmd!

We nemen ons voor geregeld pauzes in te lassen, abonneren ons op deze Challenge (of schrijven er aan) en zijn serieus van plan om alle tips in praktijk te brengen. Valt tegen hè? Jezelf controleren en aanmanen tot gezond gedrag en het dan niet doen! Je krijgt steeds meer respect voor bazen.

Maar hoe gaan jij en ik dat fixen? Wie niet genoeg gezag heeft om naar zichzelf te luisteren, heeft misschien een trucje nodig: Stop je baas of je moeder in je hoofd die je tot de orde roept. Op dezelfde vermanende toon waar je zo’n hekel aan hebt. Met vingertje!

Zodra we losgelaten worden, komt blijkbaar het kind in onszelf weer boven. Misschien is pauzes nemen niet zo kinderlijk eenvoudig als het lijkt. Maar kinderen leren dingen een stuk makkelijker dan volwassenen.

En dus…

Tip 41:

Gebruik hulpmiddelen die je eraan herinneren dat je pauzes neemt. Een gezaghebbend persoon (echt of denkbeeldig) die je waarschuwt, pauzesoftware, een briefje op je beeldscherm of een steentje in je schoen.
En dan ga je het leren!

Dit artikel is onderdeel van de gratis Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny