Hoe moet het verder met de vrijdagmiddagborrel? Provocatieve ergonomie voor de levensgenieter

 

Wie drinkt de fles leeg?

Ongezellig, zo met je wijntje naast je toetsenbord tijdens de vrijdagmiddagborrel. Normaal zou je die fles Chardonnay met nog drie collega’s delen, maar nu moet je hem helemaal alleen leegdrinken. Bewaren kun je het niet en weggooien is ook zonde. Dat maakt het volstrekt begrijpelijk als je er al twee op hebt voordat de borrel begint. Niets om je voor te schamen. Het is zelfs gezelliger als je al een beetje teut bent.

 

Sappige roddels

Maar hoe kom je nu aan sappige roddels? Toen de borrels nog op kantoor waren, smoesde je in een een-tweetje bij een bakje pinda’s. Maar nu is iedereen op het scherm en ziet en hoort alles wat je zegt. En kwaadspreken over iemand die meeluistert, dat doe je niet.

 

Als de gespreksstof op is

Je merkt nu pas hoeveel gespreksstof er wegvalt als je het niet meer besmuikt kunt hebben over Alberts rare opmerking van laatst, die gekke rok van Stefanie en wat er precies broeit tussen Carla en Thijs. Na het werk en het weer is de gespreksstof wel op. In het ongemak van de online stiltes, ontdek je hoe weinig jullie samen nog hebben. En je neemt nog maar een slok.  Maandag heb je voor je broodnodige beweging in ieder geval een loopje naar de glasbak.

NB: Wordt de borrel echt een sneue bedoening, dan kun je ook online Het OpWaardeerSpel spelen. Met het kaartspel ontdek, waardeer en versterk je wat werkt. Je roept daarmee weer een positieve vibe op bij elkaar. Je redt de sfeer en je hebt meteen iets te doen.

Tip:

Deel onze ergonomische tips met je collega’s
Zo help je hen gezond te werken en heb jij volop gespreksstof voor de online vrijdagmiddagborrel.

Heb je onze tip van vorige week gemist? Lees hem hier

Dit artikel is onderdeel van de Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny