Het einde van je nekpijn kan het begin van je promotie zijn

Provocatieve ergonomie voor het ambitieuze type

Spannende tijd

Is het bedrijf waar jij werkt ook geraakt door de Coronacrisis? En zit je met stress en nekpijn achter je laptop omdat je baan onzeker geworden is? Dan kan het voor jou een spannende tijd zijn. Er zijn drie manieren om hier mee om te gaan.

 

Kop in het zand

Je steekt je kop in het zand en gaat door alsof er niets aan de hand is. Maar struisvogelpolitiek heeft ook een prijs. Als je het lang volhoudt krijg je behoorlijk last van je nek en de vacatures zullen je ontgaan.

 

Wees onmisbaar

Of je wordt onmisbaar en gaat voor maximaal van waarde en inzetbaar zijn. In gewone mensentaal heet dat dat hard werken (aan je imago) zonder last van je nek te krijgen. Hiervoor geldt onze tip van vandaag.

 

Soepel meebewegen

De derde optie is soepel meebewegen als een surfer op zee en je rustig laten overspoelen door die manshoge vloedgolf. Misschien blijf je overeind, misschien wordt je nat en moet je je weer op je plank hijsen, maar altijd wordt je er sterker van en een betere surfer.

 

Lef en vertrouwen

Alle opties werken. In ieder geval op de korte termijn. Misschien denk je dat je voor de ene optie meer lef nodig hebt dan voor de andere. En vraag jij je af of je wel over voldoende moed beschikt.

Maar zo werkt het niet. Lef heb je niet, dat haal je. Hoe spannender de situatie, hoe meer lef er te vinden is. Altijd precies evenveel als je nodig hebt.

Om daar op te vertrouwen heb je lef nodig.

Tip 7:

Zorg dat de bovenrand van je beeldscherm op ooghoogte staat en sluit een los toetsenbord en muis aan op je laptop.

Wil je meedoen met de Challenge Gezond Thuiswerken en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny