‘s Nachts werken, een zegen!

Provocatieve ergonomie voor de duizendpoot

Deadline

Wie zegt dat je ‘s nachts beter niet kunt werken, kent geen deadlines. Probeer het maar eens: thuiswerken tussen spelende kinderen terwijl je ruzie maakt met je partner over wie de computer en WiFi het hardst nodig heeft. En als het op je werkplek op zolder ook nog eens snikheet of ijskoud is, smelt of bevriest je creativiteit nog harder dan je geduld.

En dan kun je ‘s nachts niet slapen van de stress.
Nou ja, als je dan toch wakker ligt…

 

Dagtaken en nachttaken

Overdag de gezellige ouder, geduldige leerkracht en kok voor het welzijn van de gezinsleden. Pakjesaannemer en hondenuitlater voor de buurt. Je imago, humeur en lichamelijke conditie stijgen met stip.

En ‘s nachts werk je als een speer, in alle rust. Je productie neemt zienderogen toe. En als je zo rustig zit te werken, overvalt de slaap je ongemerkt.  Geen slaaptabletten meer nodig. Misschien, als ergonomisch hulpmiddel, een zacht schuimrubberen stukje op je bureau. Voor als je hoofd neervalt op je toetsenbord.

En dan morgen tevreden weer op!
Dat je daar niet eerder aan hebt gedacht.

En dus…

Tip 3: 

Vraag jezelf eens af: Doe ik wel genoeg? Moet ik altijd alles doen? Van wie moet dat?

 

Dit artikel is onderdeel van de gratis Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meer weten of meedoen en elke week grappig bericht en een gezonde tip in je mailbox ontvangen? Klik dan op onderstaande knop.

 

Wil je kennismaken met de provocatieve stijl en leren hoe je dit gebruikt in je gesprekken? Klik hier:

 

Fijne week!

Ellen en Hanny