Terug op kantoor. Hoe je collega’s en boa’s op afstand houdt.

Provocatieve ergonomie in de kantoortuin

 

Paaltjes en prikkeldraad

Je hebt nog nooit zoveel beweging gehad als met de voorbereidingen om weer terug op kantoor te komen.
Want waar koop je prikkeldraad, paaltjes die blijven staan in je kantoortuin en een waarschuwingsbord van 1,5 meter? Je hebt wat afgeknutseld. En trots, met blauwe duimen en pleisters op de rest van de vingers, sleep je alle attributen naar je bureau en installeer je jezelf. Helemaal Coronaproof.

 

Workout

Je hebt het prikkeldraad expres wat hoger gemaakt zodat niemand de sprong waagt om bij je te komen. Ook wel eens lekker dat je niet van je werk wordt gehouden door problemen van anderen.
Elke keer als je naar het toilet of kopieerapparaat moet, zin in koffie hebt of een ommetje wil maken in de lunchpauze moet je helse toeren uithalen. Het is een complete worksout om niet in je prikkeldraad te blijven hangen. Maar goed dat er geen stroom op staat.

 

Niets dan voordelen

Zo’n degelijke afrastering kent bijna alleen voordelen:

  • Je kunt ongestoord en coronaproof doorwerken.
  • Een binnensluipende boa kan aan jou geen bekeuring kwijt, je bent gevrijwaard van een strafblad.
  • Van al dat klimmen word je sterk en lenig. Zo spaar je heel wat geld uit wat anders naar de sportschool gaat.
  • Hou je van een gezonde competitie? Maak van je klauterpartij een wedstrijd: Wie heeft de snelste tijd, de minste kleerscheuren of valt de meeste kilo’s af? De werkgroep duurzame inzetbaarheid houdt de scores bij een deelt de prijzen uit.

 

Voor de gezelligheid

Toch is er ook een nadeel. Een omheining van prikkeldraad heeft een onvriendelijke uitstraling; je collega’s lopen er met een grote boog omheen. Niet zo gezellig. Misschien morgen toch een klein hangplekje met bloembakje maken. Het heet tenslotte niet voor niets een kantoortuin.

Tip 5:

Als je je werkplek markeert, vul dan de ruimte met jouw zonnige humeur en vriendelijke uitstraling.

Dit artikel is onderdeel van de Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny