Hoe corona je terugbrengt bij je oorsprong

Provocatieve ergonomie voor het laissez faire-type.

 

Verwaarlozing

Het begon met de verwaarlozing van het onderlijf. De hele zomer online werken in je onderbroek -eerst nog elke dag een schone, maar tegenwoordig doe je er met gemak twee dagen mee. Was een vlekje op je pantalon vorig jaar nog een reden om je te verkleden? Nu zit je achteloos achter je laptop met een landkaart van opgedroogde koffie, thee en tomatensoep op je joggingbroek.

 

Van onderen naar boven

‘Vooruit, nog één dagje, morgen doe ik een schoon shirt aan!’, denk je ongestraft drie dagen achtereen. Je oksels te scheren? Ach…volgende week misschien. En ongemerkt rukt de verwaarlozing van het onderlijf op naar het bovenlijf.
Denk niet dat dit verschijnsel zich beperkt tot mensen die nauwelijks video-meetings hebben. Zij strijken in één keer vijf overhemden (alleen de voorkant), dragen in één week elke dag een andere en herhalen dit de hele maand, zonder te wassen. Niemand die het door heeft.

 

Déjà vu

Niet alleen aan de buitenkant, ook ín je lichaam voltrekt zich ongemerkt een verandering. Je hebt je schouders iets opgetrokken, je rug is wat ronder en hoofd en nek neigen naar voren. Je beharing is overal toegenomen omdat je je niet meer gewetensvol aan je scheerschema houdt. Je ruikt jezelf. Alsof je een déjà vu krijgt. Uit een héél vér verleden. Alleen de knots en het berevel zijn verdwenen, verder is alles hetzelfde gebleven.

En dus…

Tip 17:

Zet het raam open voor frisse lucht en haal diep adem. Strek je helemaal uit in de hoerastand en laat je okselharen wapperen in de wind. Doe dit eens per uur, liefst vaker.

Je houding en lichaamsgeur knappen er enorm van op.

Dit artikel is onderdeel van de Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny