Help, ik heb een muisarm. Hoe je van ergonomische muis naar hangmat gaat

Provocatieve ergonomie voor de doorzetter

 

Muisarm

Wie last heeft van een muisarm* en even googled leert dat je gewone muis de oorzaak is van de kwaal en een ergonomische muis de oplossing.
Het is altijd fijn om te weten wat je te wachten staat. Daarom schetsen wij voor jou welke stadia je zoal doorloopt als je eenmaal begint aan een ergonomische muis.

 

Stadium 1

Je koopt zo’n peperduur, futuristisch gevormd geval en tot je verontwaardiging ontdek je dat deze niet zo fijn werkt als je oude muis en dat je muisarm niet over gaat.
Had je eerst alleen last van je duim en pols, nu begint ook je schouder en je nek op te spelen. En het werk moet wel af.

 

Stadium 2

Zo’n ergonomische muis helpt misschien in een heel vroeg stadium, maar dat ben jij al voorbij. Jij hebt zwaarder geschut nodig, oplopend van: een laptopstandaard, een ergonomisch toetsenbord, een bureaustoel die ver voorbij alle NEN-normen gaat, een mitella en een nekkraag. En zo krijg je het toch voor elkaar dat vanavond, net als alle andere avonden, je werk gewoon af is.

 

Stadium 3

En dan beland je zonder veel extra moeite in stadium drie. Het moment dat alles zeer doet en alle aangeschafte hulpmiddelen onvoldoende steun geven. Dan is het tijd om van zittend werk over te gaan op liggend. Liefst in een hangmat, want daarin wordt alles ondersteund.

*Volgens Wikipedia is een muisarm een blessure aan de arm-, nek-, pols- en schouderspieren, hoofdzakelijk ten gevolge van overdadig computer- en computermuisgebruik.

Tip 6:
Wat betekent het eigenlijk, dat ik al die hulpmiddelen nodig heb? Stel jezelf deze vraag niet vanuit je bureaustoel, maar vanuit je meest relaxte positie, bijvoorbeeld liggend in de hangmat.  

 

De tip van volgende week gaat over: Hoe je van het einde van je nekpijn het begin van je promotie maakt.

Heb je onze tip van vorige week gemist? Lees hem hier

 

Dit artikel is onderdeel van de Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny