‘s Nachts werken, een zegen!

Provocatieve ergonomie voor de duizendpoot

 

Deadline

Wie zegt dat je ‘s nachts beter niet kunt werken, heeft nog nooit een deadline proberen te halen. Probeer het maar eens: thuiswerken tussen spelende kinderen terwijl je ruzie maakt met je partner over wie de computer en WiFi het hardst nodig heeft. En als het op je werkplek op zolder ook nog eens snikheet is, dan smelt je creativiteit nog harder dan je geduld.

En dan kun je ‘s nachts niet slapen van de stress.
Nou ja, als je dan toch wakker ligt…

 

Dagtaken en nachttaken

Overdag de gezellige ouder, geduldige leerkracht en kok voor het welzijn van de gezinsleden. Pakjesaannemer en hondenuitlater voor de buurt. Je imago, humeur en lichamelijke conditie stijgen met stip.

En ‘s nachts werk je als een speer, in alle rust. Je productie neemt zienderogen toe. En de slaap overvalt je ongemerkt als je zo rustig zit te werken, geen slaaptabletten meer nodig. Misschien nog als ergonomische hulpmiddel een zacht schuimrubberen stukje op je bureau bevestigen. Voor als je hoofd neervalt op je toetsenbord.

En dan morgen tevreden weer op!
Dat je daar niet eerder aan hebt gedacht.

 

Tip 3: 

Vraag jezelf eens af: Doe ik wel genoeg? Moet ik altijd alles doen? Van wie moet ik dit allemaal doen?

 

 

De tip van volgende week gaat over waarom je bureau onder het raam geen goed idee is.

Heb je onze tip van vorige week gemist? Lees hem hier

 

Dit artikel is onderdeel van de Provocatieve Challenge Gezond Thuiswerken, georganiseerd door Ellen Leijdekkers en Hanny Post. Wil je meedoen en elke week een nieuwe tip in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in door op onderstaande knop te klikken.

Wil je eerst meer weten en je dan inschrijven?

Fijne week!

Ellen en Hanny